Fotografa Felicia Simion se numără printre finaliștii Sony World Photography Awards 2019, la categoria Professional

407

World Photography Organisation anunță astăzi fotografii nominalizați în competițiile Professional și Student din cadrul ediției din 2019 a Sony World Photography Awards. Pe lista de finaliști a competiției Professional se află și o serie de lucrări realizată de artista Felicia Simion.

Toți fotografii nominalizați în competiția Professional vor concura pentru a câștiga în cadrul categoriei la care s-au înscris și pentru titlul de Fotografului Anului, care va fi anunțat în data de 17 aprilie.

Felicia Simion este artistă și fotograf freelancer stabilită în București, care a fost nominalizată în categoria Arhitectură pentru seria sa H o m e.

Felicia a absolvit în 2016 Universitatea Națională de Arte din București și a urmat un master în Etnologie, Antropologie culturală și Folclor în cadrul Universității din București. Lucrările sale s-au bucurat de expunere internațională și au apărut în publicații importante.

Seria realizată de Felicia Simion pune sub semnul întrebării modul tradițional românesc de a vedea „casa precum un nucleu al vieții de familie, un spațiu primordial care generează și prezervă energiile vitale”. Artista a călătorit de mai multe ori în România pentru a asista la transformarea satelor și orașelor cauzată de globalizare. Concentrându-se pentru seria ei atât pe case „tradiționale” cât și pe care „moderne”, ea spune că „prin izolarea acestora în peisaje naturale, ca formă de decontextualizare, ridic un semn de întrebare privind însemnătatea și atributele acestor locuințe și cum se reflectează în fluiditatea stilurilor arhitecturale. Este casa încă un loc primordial sau funcțiile ei sunt diminuate la utilitarism? Locul casei s-a mutat din centrul lumii la periferia acesteia?”

Felicia Simion a fost una dintre artistele apreciate și la Sony World Photography 2017. Vorbind despre progresul și succesul său din acest an, Felicia a declarat: „Am fost surprinsă și onorată să îmi găsesc numele pe lista finaliștilor categoriei „Arhitectură” din cadrul competiției Professional 2019. Această apreciere pentru lucrările mele mă încurajează să îmi urmăresc pasiunea și proiectele și în viitor. Mulțumesc!”