FintechOS atrage o investiţie de 1.1 milioane Euro și va anunța în curând o revoluție tehnologică

337

FintechOS, companie specializată în accelerarea transformării digitale a instituţiilor financiare, anunţă atragerea unei investiţii suplimentare de 1.1 milioane euro într-o nouă rundă condusă de GapMinder VC, cu participarea LAUNCHub Ventures, Gecad Ventures şi investitori privaţi.

Capitalul total ridicat în faza de seed atinge astfel 2.7 milioane euro şi face din FintechOS una dintre cele mai bine capitalizate startup-uri care intră în fază de expansiune globală. Compania anticipează să atragă o investiţie de serie A, în valoare de 8-10 milioane euro, până la sfârşitul anului 2019.

Compania şi-a revizuit pozitiv estimările pentru 2019 spre atingerea pragului de 5 milioane euro venituri anuale recurente din licenţe, o creştere de peste 400% faţă de 2018. Serviciile de implementare a tehnologiei FintechOS vor genera astfel cca. 20 milioane euro pentru un portofoliu de parteneri specializaţi în accelerarea transformării digitale, printre care Deloitte, KPMG sau CapGemini.

FintechOS l-a adus recent în echipa de management pe Leon Stevens, fost VP Salesforce.com, un executiv cu 25 de ani de experienţă în poziţii de top management în companii ca HP sau IBM în zona serviciilor financiare, pentru a accelera dezvoltarea operaţiunilor globale. Compania estimează un număr de 70 de angajaţi până la sfârşitul anului, o dublare faţă de 2018.

FintechOS oferă instituţiilor financiare din toată lumea acces rapid la tehnologii de ultimă generaţie, prin care pot fi lansate noi servicii financiare, produse, canale digitale sau experienţe de interacţiune cu clienţii, de 10 ori mai rapid faţă de un mediu tradiţional de dezvoltare software. Prin implementarea tehnologiei FintechOS, clienţii raportează și o reducere semnificativă a costurilor de operare.

“Noua investiţie ne permite să consolidăm rapid echipe comerciale în trei zone importante: UK, Benelux şi DACH. În paralel lucrăm cu viteză maximă la implementarea tehnologiilor AI în platforma FintechOS pentru că interpretarea inteligentă a volumelor mari de date şi personalizarea rapidă a instrumentelor financiare sunt componente critice pentru toată industria financiară. În toamnă anunţăm o revoluţie tehnologică” declară Teodor Blidăruş, CEO FintechOS.

“Suntem încântaţi de viteza ridicată de dezvoltare FintechOS, de maturitatea, modestia şi puterea de execuţie a echipei. Vom continua să susţinem dezvoltarea şi vom participa în urmatoarele runde de finanţare pentru a menţine acest ritm de <pedală la podea>” declară Dan Mihăescu, Founding Partner GapMinder VC.