Faraday Future a prezentat la CES FF91 prima sa mașină electrică

685

Faraday Future a prezentat la CES 2017 prima sa mașină electrică, FF91, care ar fi la ora actuală “cea mai smart mașină din lume”. Comania vrea să concureze Tesla, dar mașina sa este un crossover care va avea un preț de 180.000 de dolari.

Mașina promite să fie o experiență inedită, de la condus, la confortul interior și tehnologiile smart integrate. Are o tehnologie pentru parcarea autonomă în spații înguste, iar performanțele auto sunt de invidiat.

La evenimentul de prezentare parcarea a reușit, iar oficialii au spus că mașina este mai rapidă decât un Ferrari, însă o a doua demonstrație a funcției de parcare a eșuat. De asemenea, presa americană notează că situația financiară a companiei este în continuare dificilă. S-au apucat să construiască o fabrică, au început lucrările, dar au fost oprite din lipsă de fonduri. Apoi compania a anunțat că negociază cu un posibil investitor, dar nu s-a anunțat rezultatul negocierilor.

Faraday Future a promis că mașina va intra în producție din 2018. Deja mașina poate fi comandată, însă trebuie plătit un avans de 5.000 de dolari.

Sursa: Forbes, Reuters