Facebook va începe testarea filtrelor pentru ştiri false şi în Germania

212

Scandalul ştirilor false din timpul campaniei electorale din Statele Unite a făcut înconjurul lumii, iar Facebook s-a aflat la mijloc în acest scandal fiind arătat “cu degetul”, inclusiv de Barack Obama, ca fiind principalul mediu prin care aceste ştiri s-au propagat.

Deşi fondatorul Mark Zuckerberg a încercat să convingă lumea că cea mai mare parte a informaţiilor de pe reţeaua de socalizare sunt adevărate, acţiunile ulterioare privind filtrarea conţinutului ne arată că oficialii de la Facebook nu cred cu tărie în afirmaţiile iniţiale ale şefului companiei.

A introdus posibilitatea ca utilizatorii să raporteze ştiri dubioase, raportări care sunt analizate de specialişti înainte de a fi eliminate. Dar asta se întâmplă doar pe teritoriul Statelor Unite.

Acum, compania a decis să aducă aceste filtre şi în Europa. Prima ţară aleasă este Germania, care se pregăteşte de alegeri, iar temerea opiniei publice şi chiar a autorităţilor germane este aceea ca problemele din SUA să nu se repete şi în ţara lor.

În plus, mai există şi temerile legate de o posibilă imixtiune a unor factori externi, principala suspectă fiind Rusia, ţară bănuită care ar fi organizat răspândirea de ştiri false pentru a-l ajuta pe Donald Trump să iasă preşedinte, deşi Hillary Clinton era dată drept câştigătoare înainte de scrutinul final.