Facebook testează un dispozitiv care ar putea fi folosit pentru video chat

- Adrian Ungureanu
189

Facebook lucrează la un dispozitiv hardware, de dimensiunile unui laptop, care va fi echipat cu display cu interfață tactilă și cameră video pentru a putea fi folosit pentru pentru apeluri video, relatează agenția americană Bloomberg.

Noul echipament este încă în faza de prototip, dar agenția de presă relatează că mai multe dispozitive au fost date către teste pentru a fi utilizate de acasă. Cine și de ce și-ar mai dori încă un dispozitiv când poți să efectuezi apeluri video, liniștit, cu telefonul sau cu ajutorul unui laptop, nu știu? Este, însă, foarte probabil să fie vorba de o soluție de teleprezență dedicată sectorului de business, iar în acest caz ar avea mai mult sens.

Dispozitivul ar urma să fie prezentat de Facebook în primăvara anului viitor, în cadrul F8 Developer Conference, un important eveniment organizat de Facebook în fiecare an, în San Jose.

Totodată, Bloomberg mai notează că Facebook ia în calcul și lansarea unei boxe inteligente precum Echo de la Amazon sau Google Home.