Facebook se gândește la o metodă de logare pe bază de selfie-uri – Nu pare o idee grozavă!

431

Facebook încearcă să îmbunătățească securitatea în ceea ce privește logarea la conturile personale de pe rețeaua de socializare și ia în calcul solicitarea utilizarea unui selfie ca metodă de autentificare.

Încă nu este clar în ce circumstanțe va fi folosită această modalitate. Se pare însă că această metodă ar putea fi folosită în cazul în care apare activitatea dubioasă pe cont, cum ar fi introducerea greșită a parolei de exemplu.

Pentru a valida că persoana care încearcă să se logheze este titularul contului, aplicația va cere încărcarea unui selfi, după cum vedeți în captura de ecran de mai jos.

Nu știu, însă cât de sigură poate fi această metodă. Dacă ar fi fost o metodă de autentificare prin recunoaștere facială, s-a dovedit că o simplă poză bidimensională nu este suficient de sigură, iar o astfel de autentificare ar avea logică în cazul în care telefonul este dotat cu sistem de recunoaștere facială 3D, precum FaceID-ul de pe iPhone X.

Ca exemplu, gândiți-vă câte iubite/soții le vor cere iubiților/soților să le trimită un selfie și apoi să se logheze în contul lor. Sau viceversa!

Autentificarea pe bază de selfie nu pare deloc o idee bună!