Facebook lansează Journalism Project pentru o colaborare mai bună cu presa

331

Cei de la Facebook au lansat azi oficial Journalism Project, un nou proiect pentru o colaborare mai bună cu presa și creatorii de conținut online, dar și combaterea fenomenului știrilor false.

Pe lângă actualizări ale formatelor media suportate, Facebook a anunțat și posibilitatea de a face video live direct din browser, fără aplicație. Printre rolurile de pe Pagini a apărut acum și Live Contributor, adică un fel de reporter care va face doar video live. Pentru cei care au comentarii importante la materiale, acum Facebook permite stabilirea unui comentariu evidențiat (Pin). De asemenea, se poate accesa mai rapid secțiunea de video a paginii prin facebook.com/pagename/videos.

Facebook a recunoscut că a avut un rol major în alegerile din SUA, iar distribuirea de știri false a afectat profund informarea utilizatorilor și este posibil să fi influențat și voturile. Acum rețeaua socială încearcă să colaboreze cu jurnaliștii, dar și cu bloggerii și vide-bloggerii pentru a oferi mai multe unelte creatorilor de conținut. Există și niște cursuri online care oferă informații despre cum poți beneficia de maximum de audiență pe rețeaua socială.

De asemenea au realizat unelte de analytics mai avansate, care vor fi gratuite pentru cei din industria media. Veți putea vedea astfel care articole au avut mai mult succes și ce puteți face pentru a atinge cifre din ce în ce mai mari. Vor fi de asemenea unelte noi pentru a marca știrile și informațiile false, pentru ca acestea să nu mai fie promovate la fel de agresiv sau să fie oricum marcate ca potențial false.

No posts to display