Ericsson va pregăti rețeaua Deutsche Telekom pentru 5G

- Adrian Ungureanu
368

Deutsche Telekom a ales să colaboreze cu Ericsson ca furnizor pentru rețeaua actuală și viitoare, într-una din cele două zone ale Deutsche Telekom din Germania, făcând astfel pasul decisiv către 5G.

”Pentru a le oferi clienților o experiență de utilizare mai rapidă, mai sigură și mai stabilă, Deutsche Telekom își modernizează rețeaua mobilă din Germania cu soluții multi-standard, pregătite pentru 5G”, se arată într-un comunicat al celor de la Ericsson. Modernizarea rețelei le va oferi utilizatorilor un plus sigur de performanță.

Ericsson va moderniza rețelele DT 2G, 3G și 4G cu ajutorul soluțiilor multi-standard. Acordul a fost încheiat pentru o perioadă de 5 ani și include livrarea unei rețele Radio Access Network multi-standard, bazată pe produsul Ericsson Baseband 6630 și pe produse radio multi-standard, soluția Ericsson Network Manager pentru OSS, cât și servicii și mentenanță software și hardware. În acest context, suportul OSS pentru rețeaua radio va permite gestionarea unitară a rețelei.

„Din discuțiile cu Deutsche Telekom, le-am înțeles nevoia de a avea o infrastructură pregătită pentru 5G, astfel încât să rămână lider în ceea ce privește serviciile oferite clienților din Germania”, a spus Arun Bansal, Senior Vice President and Head of Market Area Europe and Latin America.

Implementarea unei infrastructuri de acces radio pregătită pentru 5G marchează un nou capitol în colaborarea dintre Ericsson și Deutsche Telekom. Anterior, Ericsson a fost un partener de încredere pentru rețeaua 2G și pentru cea de telefonie IP (mobilă și fixă) a Deutsche Telekom.

No posts to display