Energizer lansează primul telefon clasic cu cameră selfie – dar seamănă mult cu Nokia 3310

- Adrian Ungureanu
619

Brandul Energizer a început să devină tot mai prezent pe piața telefoanelor mobile în ultima perioadă, compania franceză Avenir Telecom folosind tot mai intens acest brand, cu care a fost prezent la Mobile World Congress 2018.

Compania a prezentat la Barcelona un nou feature-phone, unul care seamănă foarte mult cu versiunea modernă a legendarului Nokia 3310. Telefonul de la Avenir se numește Energizer Energy E240S și vine cu câteva plusuri față de modelul produs de HMD Global.

De departe cea mai mare noutate este camera frontală. Este primul feature-phone care să aibă cameră selfie. Este doar o cameră VGA (0.3MP), dar niciun alt telefon mobil clasic din lume nu se poate lăuda cu o asemenea componentă.

Apoi, pentru că este un brand recunoscut pentru bateriile sale, a pus o dotat modelul Energy E240S cu o baterie de 2.000mAh, care potrivit producătorului oferă suficientă energie pentru 15 ore de apeluri de voce (în modul 2G) și până la 14 zile în standby.

Telefonul are un ecran TFT QVGA de 2,4 inci și este echipat cu un procesor Spreadtrum dual core, tactat la 1,2GHz, 512MB memorie RAM și 4GB spațiu de stocare intern și oferă conectivitate 4G LTE. De asemenea oferă suport VoLTE (Voice over LTE), pentru apeluri prin 4G pentru convorbiri la o calitate superioară. Telefonul are și Bluetooth.

Camera principală de pe acest telefon are un senzor de 2MP și așa cum vă spuneam cea frontală de 0.3MP. Este dual SIM și oferă și un slot pentru card microSD, de până la 64GB. Desigur, are și lanternă.

Compania nu a anunțat încă prețul acestui telefon, dar a anunțat că va ajunge în magazine în al doilea trimestru al acestui an (aprilie-iunie).

Brandul Energizer a fost introdus oficial și pe piața din România de compania Avenir Telecom, unul din cei mai mari distribuitori de telefoane din Europa.