eMAG: Un sfert din cumpărătorii online provin din mediul rural

- Adrian Ungureanu
506

Se pare că shopping-ul online începe să migreze din ce în ce mai mult și în mediul rural, iar printre principalele motive pentru care comerțul online începe să prindă la sate sunt prețurile, posibilitatea de a plasa comenzi oricând și livrarea produselor la domiciliu, potrivit reprezentanților eMag.

26% dintre clienții eMAG provin din mediul rural și 18% dintre comenzile plasate sunt livrate în zonele rurale. Tendința de a adopta acest canal de vânzare, transparent și modern, este evidențiată de creșterea cu 55% a numărului de comenzi livrate aici de eMAG în 2017, față de 2016.

Numărul celor care fac cumpărături online crește constant, pe fondul penetrării tot mai mari a smartphone-ului. Majoritatea clienților din zonele rurale care fac cumpărături online sunt tineri, au vârsta cuprinsă între 18 și 34 de ani (54,9%), iar 39,01% au vârsta cuprinsă între 35 și 55 de ani. Cele mai multe comenzi au fost livrate în județele Timiș, Prahova și Cluj.

Topul județelor în care au fost livrate cele mai multe comenzi din zona rurală (județul Ilfov nu a fost inclus) și comuna cu cel mai mare număr de comenzi din fiecare județ în parte:
Timiș – Dumbrăvița
Prahova – Blejoi
Cluj – Florești
Constanța – Valu lui Traian
Suceava – Șcheia
Iași – Valea Lupului
Dâmbovița – Crevedia
Bihor – Sântandrei
Mureș – Sângeorgiu de Mureș
Argeș – Bâscov
Neamț – Săbăoani
Arad – Vladimirescu
Maramureș – Moisei
Harghita – Remetea
Brașov – Sânpetru

Potrivit datelor retailerului, printre cele mai comandate produse din zona rurală sunt, produsele pentru copii, electrocasnice mari și mici, telefoanele mobile, accesoriilor și servicii pentru telefoane, dar și produse de bricolaj, jucării sau produse de îngrijire personală, produse pentru casă, mobilă și televizoare.