DJI a cumpărat Haselblatt pentru fotografii mai bune

226

Cel mai cunoscut producător de drone la nivel global, DJI, a cumpărat marca suedeză foto Haselblatt, iar tehnologia va fi folosită la camerele încorporate.

DJI avea deja o colaborare cu Haselblatt, în care investise o sumă de bani. Parteneriatul era dedicat dronelor profesionale, care au nevoie de cea mai bună tehnologie foto/video pentru a răspunde cerințelor în creștere din partea utilizatorilor. Acum însă DJI a preluat pachetul majoritar al companiei suedeze, iar implementarea tehnologiei va fi accelerată.

Haselblatt, fondată în 1941, a dezvoltat unele dintre cele mai iconice camere foto din istorie, a fost furnizorul preferat de NASA în anii ’60, furnizând tehnologia foto pentru misiunile Apollo.

Haselblatt continuă să facă unele dintre cele mai scumpe camere foto din lume, dar există fotografi profesioniști care apreciază în continuare acest brand și spun că n-ar putea realiza minunile pe care le fac fără o cameră făcută de suedezi. Iar în ultimii ani DJI a crescut foarte mult, de la un brand chinezesc urcând la statutul de producător de top.

Deocadmată nu știm dacă Haselblatt va mai produce și camere foto sau va deveni strict divizie pentru producătorul de drone. Ei aveau și o colaborare cu Lenovo pentru Moto Z. Deocamdată DJI nu a oferit alte informații privind achiziția, doar că specialiștii din cele două companii lucrează pentru a oferi cele mai bune soluții pentru creatorii de conținut digital.