Didi Chuxing, Uber-ul chinesesc, atacă piaţa americană

- Adrian Ungureanu
258

După ce i-au “îngropat” pe cei de la Uber pe piaţa chineză, cumpărând filiala locală, cei de la Didi Chuxing au anunţat oficial că vor să se extindă în străinătate şi a ales chiar piaţa americană.

Compania chineză de ride-sharing a cumpărat 80% din subsidiara din China a celor de la Uber, americanii fiind nevoiţi să vândă după ce pierderile pe piaţa chineză se ridicase la 2 miliarde de dolari. Afacerea a fost una bună pentru Uber care s-a scos cu 1 miliarde de dolari cash şi 17,7% acţiuni din Didi Chuxing.

Chinezii au prin curaj şi atacă piaţa din care a plecat Uber, adică în Statele Unite. Totuşi, extinderea în America nu înseamnă că va aduce serviciul său de ride-sharing, ci va deschide un laborator de cercetare şi dezvoltare. Compania vrea să creeze aici soluţii de securitate bazate pe intelinţe artificială, dar şi soluţii inteligente pentru industria auto.

Totuşi, oficialii companiei nu negat că ar putea lansat şi aplicaţia de ride-sharing şi în SUA. Deocamdată, compania încă testează versiunea în limba engleză a aplicaţiei lor în China. Astfel, dacă reuşesc să o pună la punct ar putea să fie lansată şi în SUA.