Dezvoltatorii primesc acces la Google Maps pentru a face jocuri AR

- Adrian Ungureanu
393

Pentru a le permite și altor dezvoltatori să lanseze jocuri în genul Pokemon Go, cei de la Google au decis să pună la dispoziția dezvoltatorilor serviciul Google Maps pentru a face jocuri AR pe bază de locație.

Jocurile în realitate augmentată sunt din ce în ce mai populare, iar pentru a face jocuri în stilul Pokemon Go ai nevoie de acces la o bază de date uriașă de hărți digitale, iar Google Maps este cea mai la îndemână sursă.

Nu există o bază de date mai mare decât Google Maps în prezent, așa că dezvoltatorii de jocuri, care vor să facă jocuri în realitate augmentată pe baza de localizare se vor putea ajuta acum de serviciu de navigare de la Google.

Nu vă așteptați să vedeți jocuri în Google Maps. Dezvoltatorii doar se vor ajuta de serviciul Google pentru a plasa diverse evenimente, probe, poate chiar ”comori” în diverse locații în întreaga lume, cam la fel cum poți găsi Pokemoni în diverse locuri, indiferent unde vă aflați în lume, în jocul de la Niantic, companie care se bazează pe propria bază de date cu hărți.

Dar nu toți dezvoltatorii nu dispun de asemenea resurse, motiv pentru care Google a integrat Maps în platforma Unity, care le permite dezvoltatorilor să facă jocuri AR.