Dacă ar produce telefoane în SUA, Apple ar putea stabili preţuri şi cu 200 de dolari mai mari

- Adrian Ungureanu
246

Apple încearcă să-şi aducă furnizorii de componente în SUA, iar până acum doar un partener s-a arătat dispus să facă acest lucru, şi anume Foxconn care are în plan să deschidă şi o fabrică de display-uri Sharp în SUA.

Demersurile Apple sunt determinate de planurile noului preşedinte american, Donald Trump, care forţează mâna companiilor americane să-şi deschidă fabrici în SUA. Acesta este planul lui Trump de a stimula piaţa muncii din State, iar companiile care nu se vor conforma sunt ameninţare cu taxe care se pot ridica şi chiar şi la 45% din preţul de vânzare a produselor fabricate în străinătate.

Asta a însemna, automat o creştere a preţurilor pentru telefoanele de la Apple, dacă gigantul american vrea să mai facă profit din vânzarea de telefoane. Totuşi, nici deschiderea de linii de producţie în SUA nu va ajuta prea mult compania de la Cupertino.

Analistul american Brian White, din cadrul companiei Drexel Hamilton a venit cu o idee prin care Apple ar putea să-şi recupereze mai repede banii cheltuiţi pentru deschiderea de fabrici în SUA, dar asta s-ar putea face dacă Apple a produce un iPhone special, fabricat în SUA, pentru care să ceară cu 100 sau chiar 200 de dolari mai mult.

White crede că americanii ar plăti mai mult dacă ar ştii vor cumpăra un produs care este fabrica 100 în SUA, dar în acelaşi timp trebuie să observăm şi faptul că este o manevră riscantă.