Cu ce se laudă HMD Global, la un an de când este „noua casă a telefoanelor Nokia”?

- Adrian Ungureanu
391

Compania finlandeză HMD Global, autointitulată noua casă a telefoanelor Nokia, aniversează primul său an de existenţă. În doar 12 luni, start-up-ul a făcut 12 anunţuri majore, incluzând lansarea a 11 dispozitive noi, precum şi parteneriate globale semnate cu nume mari din industrie precum ZEISS.

HMD Global şi-a lansat deja noul portofoliu care include şase smartphone-uri Nokia şi cinci terminale clasice în peste 80 de pieţe, cu activări în 170 de ţări, furnizând site-uri web în 48 de limbi prin care a aşezat fundamente solide pentru creşteri viitoare.

În primul an de existenţă, HMD Global a încheiat parteneriate strategice majore cu lideri din industrie precum Nokia, Google, Foxconn şi ZEISS.

Răspuns emoţionant din partea fanilor
”Demonstrând pasiune incredibilă, angajament şi entuziasm pentru noul portofoliu de produse, fanii din întreaga lume au oferit un răspuns emoţionant. Mai mult de un milion de oameni au urmărit transmisia live de la lansarea Nokia 3310, Nokia 3, Nokia 5 şi Nokia 6 din cadrul MWC 2017. În mediul online, au existat peste 200 de milioane de vizualizări video şi 87 de milioane de vizite pe site-urile web în ultimul an. În plus, cei 2,2 milioane care urmăresc marca pe Facebook, se dovedesc a fi fani vocali şi implicaţi”, se arată într-un comunicat remis redacției, de reprezentanții locali ai HMD Global.

“După anul excepţional pe care l-am avut, vreau mai întâi să le mulţumesc fanilor noştri pentru un asemenea răspuns incredibil. Angajamentul, entuziasmul şi dragostea lor pentru noile noastre telefoane Nokia şi pentru ceea ce dorim să atingem a însemnat esenţa care a făcut posibile toate anunţurile majore efectuate de noi. Ele demonstrează valoarea actului de a comunica cu oamenii, de a construi comunităţi şi de a asculta dorinţele lor în privința telefoanelor. Datorită progresului înregistrat şi a răspunsului primit, ştiu că vorbesc în numele tuturor când spun că abia aştept să văd ce va aduce anul 2018 pentru noi şi pentru fanii noştri”, a declarat Florian Seiche, CEO HMD Global, cu ocazia acestei aniversări.

Cu sediul în Espoo, Finlanda, HMD Global Oy este noua companie care găzduiește telefoanele și tabletele Nokia. HMD proiectează şi vinde o gamă de smartphone-uri şi telefoane clasice, care ţintesc o gamă largă de consumatori şi au mai multe niveluri de preţuri.