Crezi că nu ai profil pe Facebook?! Ba da! Zuckerberg explică cum îți face cont cu datele furate

- Adrian Ungureanu
402

Scandalul colectării și utilizării a a datelor din peste 87 de milioane de conturi de Facebook, l-au adus pe Mark Zuckerberg, fondatorul companiei, în fața autorităților americane.

Sub tirul de întrebări veniți din partea politicienilor, Zuckerberg a recunoscut un lucru pe cât se poate de interesant și controversat.

Zuckerberg a recunoscut că Facebook colectează date și despre utilizatorii de internet care nu au cont pe rețeaua de socializare și le crează profiluri fantomă”.

Admonestat de reprezentantul Democraților din New Mexico, Ben Lujan că Facebook colectează datele fără ca utilizatorii să știe, Zuckerberg s-a apărat spunând că profilurile sunt făcute pentru a preveni utilizarea frauduloasă a datelor acestor utilizatori non-Facebook.

Acesta a recunoscut și cum colectează datele despre cei care nu au Facebook. Nu este nevoie să accesați site-ul sau să aveți contact cu rețeaua de socializare direct.

Facebook scanează email-urile și agendele cu contacte ale utilizatorilor care au profil de Facebook. Astfel, chiar dacă nu aveți cont de Facebook, dar aveți cel puțin un cunoscut prieten care are în agenda de pe telefon sau căruia i-ai trimis un email sau invers, cu siguranță Facebook îți are deja datele de contact.

Cred că Facebook și-ar putea lansa fără probleme un serviciu gen Pagini Aurii, pentru că în mod sigur ar putea să facă rost de numărul de telefon al oricărui om cu telefon în lumea asta.