Creșterea amenzilor rutiere a stimulat vânzările de sisteme hands-free

178

Se pare că majorarea amenzilor rutiere de la începutul acestui an a avut efecte pozitive pentru piața sistemelor hands-free din România în primele trei luni ale anului, vânzările crescând cu 72% față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit datelor companiei ABN Systems, furnizori de echipamente telecom, soluţii de comunicare mobilă și accesorii.

Preţul mediu al unui astfel de produs, casca Bluetooth, este mult sub cuantumul amenzii minime, de 290 de lei, culmea chiar pentru șoferii care vorbesc la telefon în timp ce conduc, fără a avea un dispozitiv de tip „mâini libere”.

„Creşterea din primul trimestru ne-a luat un pic prin surprindere pentru că ne-a depăşit toate prognozele în care am ţinut cont de factori economici, raţionali precum creşterea puterii de cumpărare şi a încrederii, respectiv promoţiile de marketing. Modificarea salariului minim pe economie a produs o reacţie în lanţ care a atins inclusiv segemntul accesoriilor telecom”, a declarat, într-un comunicat remis redacției, George Barbu, director comercial ABN Systems.

ABN Systems a vândut în primul trimestru al anului 38.000 de sisteme mâini libere, în creştere cu aproximativ 70% faţă de T1 2016, iar valoarea acestora a depăşit jumătate de milion de euro.