Cosmos Mobile și-a eficientizat costurile operaționale în doar 12 luni cu ajutorul unei soluții ERP

359

Pe fondul unei concurențe tot mai mari pe piața de retail telecom și a presiunii venite din partea vânzătorilor online, grupul Cosmos Mobile (IQBOX, IQFIX și Cosmos Mobile) a ales o soluție de business management în cloud, cu care şi-a scăzut costurile operaţionale şi cu mentenanţa cu 72%  în primul an de la implementare.

Aplicaţia folosită este Soft1 ERP, de la SoftOne, cu ajutorul căreia managementul IQBOX are acces în timp real la informații legate de toate operațiunile de vânzare și posibilitatea de a genera rapoarte complexe de vânzări la nivel de produs, zonă, magazin. Toate acestea au permis optimizarea operațiunilor, fapt ce s-a reflectat atât în economie de timp, cât și în creșterea gradului de satisfacție a clientului.

Telecom este un domeniu în care aplicațiile din portofoliul SoftOne aduc o valoare uriașă în zona operatională, financiară și nu numai”, spune Alexandra Lucescu, Commercial Director al SoftOne România, cel mai important furnizor ERP în Cloud din România și membru al Grupului Olympia.

Această colaborare reușită a început în urmă cu câțiva ani, când Cosmos Mobile a implementat această platformă puternică menită să sporească eficacitatea umană prin intermediul unei game extinse de tehnologii inovatoare, cum ar fi Inteligența Artificială, soluții de Machine Learning sau Business Automation.

Pe măsură ce afacerea Cosmos Mobile a crescut, am extins colaborarea cu SoftOne pentru IQBox și IQFix, aceasta fiind o decizie de business firească”, a declarat Lefteris Koklas, general manager IQBox.

Printre companiile care utilizează produsele SoftOne se numără branduri binecunoscute pe piața românească, cum ar fi: Teilor Fine Jewellery, Calif: kebab-boutique, Plafar, Simegeria Luca, Hippoland România, Oscar Downstream, Leonardo și multe altele.