Conturile iCloud din China trec în administrarea statului

- Adrian Ungureanu
412

China este foarte strictă în ceea ce privește politicile privind datele online și modul în care sunt administrate, așa că nici măcar gigantul american Apple nu a putut să scape de reglementările impuse de statul chinez.

Reglementările naționale prevăd ca datele să fie administrate și operate de o companie locală. Astfel, Apple a predat controlul serviciilor iCloud pe teritoriul Chinei, companiei Guizhou Cloud Big Data (GCBD), companie deținută de guvernul regional din provincia Guizhou.

Apple a investit în ultimul an 1 miliard de dolari în centre de date și servere pentru a se conforma cu reglementările locale. Toate datele posesorilor de conturi iCloud din China vor fi transferate în noile centre de date care vor fi operate de GCBD, care vor prelua complet controlul începând cu 1 martie.

Clienții nu vor fi afectați în niciun fel de acest transfer, numai că mulți utilizatori se tem acum că vor putea fi supravegheați și mai ușor de autoritățile chineze, care oricum sunt foarte stricte în ceea ce privește accesul la internet. De exemplu, Facebook-ul este interzis în China încă din 2009. Doar în alte două țări rețeaua de socializare este blocată de autorități: Iran și Coreea de Nord.

Utilizatorii care nu sunt de acord cu această schimbare au posibilitatea doar de a-și închide conturile de iCloud și să aleagă alte servicii de cloud.