Consiliul Concurenţei a amendat Orange România cu peste 10 mil. euro pentru abuz de poziţie dominantă

414

Consiliul Concurenţei a finalizat investigaţia deschisă în anul 2016 împotriva Orange România pentru un posibil “tratament discriminatoriu” în relaţia cu furnizorii de servicii de plăţi şi reclame prin SMS cu o amendă de peste 1% din cifra de afaceri, respectiv de peste 10 mil. euro pentru “abuz de poziţie dominantă”, au declarat pentru ZF mai multe surse din industrie.

Consiliul Concurenţei a finalizat investigaţia iar după ce a audiat şi toate companiile implicate în dosar, plenul autorităţii a decis să sancţioneze Orange România pentru abuz de poziţie dominantă cu o amendă de puţin peste 1% din cifra de afaceri. Cuantumul amenzii este de peste 10 milioane de euro”, a declarat una dintre sursele ZF.

Conducerea Consiliului Concurenţei a votat pentru aplicarea unei sancţiuni de peste 1% din cifra de afaceri a Orange România”, a precizat o a doua sursă din industrie pentru ZF.

Reprezentanţii Orange nu au comentat datele până la momentul publicării acestei ştiri.

Consiliul Concurenţei a anunţat în aprilie 2016 că a declanşat o investigaţie având ca obiect un posibil abuz de poziţie dominantă al Orange România, privind “un posibil tratament discriminatoriu practicat de Orange România SA în relaţia cu companiile active pe piaţa plăţilor prin mesaje scurte prin intermediul telefonului mobil, respectiv pe piaţa mesajelor scurte publicitare prin intermediul telefonului mobil din România“.