Companiile înregistrează în medie pierderi de aproape 1 milion de dolari în urma atacurilor la țintă

- Adrian Ungureanu
355

Tot mai multe companii sunt vizate de amenințări avansate, unele dintre programele malware rămânând nedescoperite luni întregi, în interiorul infrastructurii corporate.

Potrivit Kaspersky Lab, atacurile ascunse se răspândesc în rețea din cauza faptului că echipele de securitate sunt adesea copleșite de procesarea manuală a numărului mare de alerte generate de soluțiile de securitate moderne, în timp ce indicatorii incidentelor importante se pierd în zgomotul de fundal.

Chiar dacă o alertă este remarcată, înțelegerea amenințărilor avansate necesită aptitutini solide de analiză a amenințării, precum ingineria inversă, de analiză malware și de investigare a incidentelor, aspecte pe care nu toate companiile le dețin.

Prin urmare, reacția lentă și lipsa vizibilității asupra endpoint-urilor au un impact major asupra organizațiilor și contribuie la costurile asociate cu recuperarea în urma unui atac direcționat, costuri care pot ajunge până la 977.000 de dolari.

În contextul acestor probleme presante, companiile urmăresc să accelereze analiza incidentelor și reacția imediată prin intermediul unei categorii specializate de soluții de securitate, denumită EDR.

Pentru a răspunde cerințelor companiilor mari, Kaspersky Lab introduce Kaspersky Endpoint Detection and Response cu funcții îmbunătățite de reducere a efectelor negative ale incidentelor, o vizibilitate crescută asupra endpoint-urilor, compatibilitate cu produse de protecție endpoint tradiționale și resurse pentru echipele de securitate și SOC (Security Operations Center).

Utilizatorii Kaspersky EDR vor beneficia de experiența companiei în materie de informații despre amenințări, tehnologii avansate de protecție și de o tradiție îndelungată în descoperirea unora dintre cele mai avansate APT-uri, toate integrate în funcția de detecție a amenințărilor, din cadrul soluției.

Kaspersky EDR face parte din portofoliul de securitate pentru companii mari, creat pe baza unor strategii de securitate adaptative. Acest portofoliu de securitate le oferă companiilor prevenție bazată pe o suită de securitate enpoint de generație următoare, detecție bazată pe platforma Kaspersky Anti Targeted Attack și predicție și răspuns cu ajutorul serviciilor de informații despre amenințări.