Comisia Europeană va elimina limitările geografice pentru conţinutul digital din 2018

- Adrian Ungureanu
190

Comisia Europeană reuşit să negocieze eliminarea limitărilor geografice în ceea ce priveşte accesul la conţinutul digital, proces care va începe efectiv începând cu 2018.

Ce înseamnă acest lucru? În mediul online, nu vor mai exista utilizatori din Germania, Franţa, România sau Bulgaria, ci utilizatori europeni. Aşadar, din 2018 vom putea accesa platformele de filme, jocuri, muzică din orice ţară pe pe teritoriul UE ca şi cum am face-o de la noi din ţară.

Este bine cunoscut faptul că unele servicii sau site-uri restricţionează accesul la conţinut dacă IP-ul nu corespunde cu ţara în care utilizatorul şi-a făcut abonamentul sau contul.

Comisia a obţinut acordul pentru a face acest lucru din partea providerilor de conţinut, dar deocamdată trebuie să fie aprobat şi de Parlamentul European pentru a putea fi pus în practică, dar se pare că nu se pune problema să nu treacă de votul europarlamentarilor.

Acest demers face parte din strategia de a crea o piaţă digitală comună până în 2020 a Comisiei Europene şi care presupune eliminarea completă a limitărilor geografice.