Cofondatorul Microsoft a încetat din viață

441

Paul Allen, cofondatorul Microsoft, a decedat în cursul zilei de luni, 15 octombrie 2018. El a fost un investitor, antreprenor și filantrop care a influențat multe aspecte ale vieții moderne – de la tehnologie și știință la sport și muzică.

Allen avea 65 de ani, a declarat compania de investiții Vulcan într-o declarație care anunța moartea sa. El a murit în Seattle datorită unor complicații legate de limfomul non-Hodgkin, la două săptămâni după ce Allen anunțase că urmează un tratament pentru această boală.

Fratele meu a fost o persoană remarcabilă pe toate nivelele“, a declarat sora lui Allen, Jody Allen, într-o declarație din partea familiei. “A fost un frate și unchi iubit și un prieten excepțional“.

Allen a fondat Microsoft împreună cu Bill Gates în 1975, la câțiva ani după ce s-au cunoscut la o școală privată din Seattle. Allen a părăsit compania în 1982 după ce a fost diagnosticat cu boala Hodgkin.

Sunt zdrobit de moartea unuia dintre prietenii mei cei mai buni și cei mai dragi, Paul Allen“, a declarat fondatorul Microsoft, Bill Gates. “Paul era un adevărat partener și un drag prieten. PC-ul nu ar fi existat fără el.”