Coface România va deschide un centrul IT în București

192

Grupul francez Coface va deschide un centru de dezvoltare IT în București, la începutul lunii aprilie, și a anunțat că vrea să angajeze 80 de persoane.

”Crearea unui nou centru de dezvoltare IT cu sediul în București face parte din planul strategic Coface de a deveni cel mai agil partener de credit comercial global din industrie. Centrul va permite companiei să își concentreze mai bine eforturile și expertiza”, se arată într-un comunicat remis redacției.

Toți specialiștii IT recrutați vor beneficia de programe de formare internă și externă, cu scopul de a fi permanent informați, din punct de vedere tehnic: instruirea pe o serie de teme funcționale, metodologice și tehnice vor menține personalul intern la curent cu toate modificările, pentru a fi în măsură să progreseze continuu, în diferite domenii.

Infrastructura hardware este concentrată într-un Centru Unic de Date, complet securizat și situat în apropiere de Paris (cu sediul în două centre fizice de Date, legate în modul active – active, în cadrul a 50 km distanță).

Toate serverele Coface sunt gestionate din acest centru de date, inclusiv serverele pentru anumite țări. Voice over IP-ul și sistemul de videoconferințe leagă toate țările, fiind asociate unui eco-sistem puternic, aflat în strânsă legătură. Serverele de producție rulează în principal în Linux.

În cea mai mare parte, Middleware (software care furnizează servicii pentru aplicații, pe lângă cele disponibile din sistemul de operare) sunt J2EE, ORACLE Database, IBM Data Stage ETL și EZ Publish pentru managementul conținutului.