Clever Taxi cumpărată de o companie germană pentru o sumă de ”opt cifre”

- Adrian Ungureanu
180

Germanii de la mytaxi, liderul european pe piața de e-hailing, a anunțat achiziția în proporție de 100% a companiei Clever Tech din România, deținătoarea aplicației populare Clever Taxi pentru găsit un taxi.

Cu această achiziție, mytaxi își consolidează prezența pe piața internațională și europeană de e-hailing. Părțile au fost de acord să nu divulge detaliile tranzacției, însă valoarea achiziției a fost o sumă de opt cifre, se arată într-un comunicat remis redacției.

Clever Taxi a fost lansată în 2010 de Mihai Rotaru și Alex Dumitru, funcționează în 20 de orașe importante din România, are peste 17.000 de șoferi înregistrați și peste 600.000 de utilizatori pasageri.

Din 2010, Clever Taxi a înregistrat mai mult de 40 de milioane de curse pe teritoriul României, devenind cea mai mare aplicație de e-hailing din țară. Platforma Clever Taxi va continua să funcționeze, astfel că toți șoferii și clienții Clever Taxi vor putea să se bucure în continuare de aplicație.

mytaxi este un produs al companiei Intelligent Apps GmbH, fondat în iunie 2009, și este prima aplicație care pune în legătură directă pasagerul cu un șofer de taxi. Cu peste 10 milioane de descărcări și peste 120.000 de șofer înregistrați, mytaxi este liderul pieței de e-hailing din Europa. Aplicația este disponibilă în 70 de orașe din 11 țări din Europa.