Ciudățenie în iOS 11 – Bluetooth-ul și WiFi-ul nu pot fi oprite din Control Center și nu e un bug

- Adrian Ungureanu
381

Noul iOS 11 vine cu o mulțime de noutăți. Unele mai interesante, iar altele puțin ciudate. Cum ar fi modul în care activezi și dezactivezi Bluetooth-ul și WiFi-ul.

Până la iOS 11 utilizatori de dispozitive Apple, dădeau un swipe în sus, apărea panoul de control, dădeau tap pe iconițele respective și Bluetooth-ul și/sau WiFi-ul pot fi dezactivate.

Ei bine, nu mai este cazul și pentru iOS 11. Din panoul de control, acționarea butoanelor pentru cele două tipuri de comunicații fără fir va rezulta prin deconectarea de la rețelele și dispozitivele conectate, nu la dezactivarea conexiunilor.

Pentru a închide complet WiFi-ul și Bluetooth-ul pentru a nu mai consuma baterie va trebui să mergeți în Setări pentru a le deactiva. Partea și mai ciudată este că în fiecare dimineață, la ora locală 05:00, aceste conexiuni vor fi reactivate automat.

Apple spune că a recurs la această metodă pentru a nu întrerupe conexiunile utile cu alte dispozitive sau pentru a nu dezactiva anumite funcții cum ar fi Apple Watch, Apple Pencil, Instant Hotspot, Continuity, AirPlay, AirDrop și așa mai departe.

Așa că, dacă veți rămâne mai repede fără baterie la iPhone-ul sau iPad-ul vostru, cel mai bine ar fi să verificați al Setări dacă Bluetooth-ul sau WiFi-ul sunt dezactivate sau nu.