Chinezii urmează exemplul Apple – Xiaomi, Huawei și Oppo vor trece la sisteme de recunoștere facială 3D în 2018

370

Se pare că Apple a convins pe toată lumea că recunoașterea facială 3D este sigură și viabilă, iar companiile chineze vor fi ele soluții similare cu FaceID.

Presa taiwaneză relatează că producătorii de componente din Taiwan au primit comenzi din partea chinezilor de la Xiaomi și Oppo sisteme de autentificare prin recunoaștere facială pentru a le instala pe telefoanele ce vor fi lansate în 2018.

Cu siguranță nu toate modelele vor avea astfel de sisteme pentru că ar ridica destul de mult prețul dispozitivelor, dar vârfurile de gamă vor fi sigur echipate cu noua tehnologie de autentificare.

Se pare că Oppo și Xiaomi vor merge pe soluția dezvoltată de Qualcomm în colaborare cu taiwanezii de la Himax Technologies. Noile module vor fi produse de compania taiwaneză Truly Opto-Electronics.

Huawei are și ea planuri de a trece la recunoaștere facială 3D, dar nu va cumpăra soluțiile de la terți, ci vrea să-și dezvolte propriul sistem, dar va colabora cu taiwanezii de la Sunny Optical Technology pentru a dezvolta modelele de senzori 3D, ce vor fi instalate pe modele de top.

Așadar, Apple a setat un nou trend pe piața smartphone, iar companiile chineze sunt determinate să nu rămână în urmă. Sunt sigur că vom auzi și alte nume de producători de telefoane care vor adopta noile tehnologii, așa că 2018 ar putea fi anul telefoanelor dotate cu sisteme de recunoaștere facială 3D. În acest ritm, senzorii de amprentă ar putea deveni, în curând, o soluție doar pentru segmentul telefoanelor low-cost.