Chinezii îndrăgostiții de noile iPhone-uri roșii – Precomenzi record în doar o zi de la anunțul oficial

209

Deși este o piață caracterizată printr-un apetit ridicat pentru telefoanele ieftine, China nu încetează să ne suprindă prin numărul mare de fani ai iPhone-urilor, telefoane scumpe și care nu se încadrează în specificul pieței locale.

Așa după cum probabil știți, Apple a lansat o ediție specială a gamei iPhone 7, pe care a îmbrăcat-o într-o nouă culoarea. Mai precis înt-un roșu sângeriu. Această lansare de produs apărută din senin a venit ca urmare a deciziei Apple de a introduce actualele modele de iPhone în gama de produse ”RED” cu ajutorul căreia Apple strânge fonduri pe care să le doneze unei organizații care luptă împotriva răspândirii SIDA.

Lansarea acestei game nu a fost anunțată de Apple în China, din cauza unor tensiuni politice legate de modul în care autoritățile chineze combat răspândirea Sindromului, dar populația a răspuns imediat. Nu știm dacă din cauze nobile, pentru că Apple nu a promovat noile telefoane cu acest scop în China, dar chinezii par îndrăgostiții de această ediție specială de iPhone-uri.

În doar o singură zi de la anunțul oficial la nivel global, peste 350.000 de chinezi s-au înregistrat pentru a primii noile telefoane, mult peste stocurile de iPhone 7 și iPhone 7 Plus roșii pe care le-ar fi pregătit Apple.

Prețurile pentru piața chineză pentru noile telefoane sunt de 6.188 yuani (circa 899 dolari) pentru iPhone 7 cu 128 GB spațiu de stocare intern și de 6.988 yuani (aprox. 1.015 dolari) versiunea cu 256 GB. iPhone 7 Plus cu 128 GB are un preț de 7.188 yuani (circa 1.045 dolari) iar cel cu 256 GB un preț de 7.988 yuani (în jur de 1.160 dolari).

Explicația pentru acest volum mare de comenzi ar fi explicat prin faptul că în cultura chineză culoarea roșie este asociată cu bunăstarea și veselia.