Chinezii de la Oppo pregătesc și ei un telefon cu senzor de amprentă integrat în display

- Adrian Ungureanu
448

Compania chineză ar putea deveni al treilea producător de telefoane inteligente care va folosi un astfel de senzor de amprente pe un smartphone după Vivo și Huawei.

Vivo a fost prima companie care a lansat pe piață un telefon cu senzor de amprentă integrat în display, și anume modelul Vivo X20 Plus UD, iar cei de la Huawei au lansat modelul Mate RS Porsche Design.

Nu ar fi o surpriză din partea Oppo să lanseze un telefon cu un astfel de senzor, pentru că face parte din același grup ca și Vivo, adică BBK Electronics. De același grup aparține și OnePlus și își mai ”împrumută” ideile unii de la alții.

Dar diferența dintre Vivo și Oppo este aceea că Vivo a folosit un senzor produs de Synaptics, în timp ce Oppo pare mai abițioasă și vine cu propria tehnologie, depunând în acest sens un patent pentru un senzor de amprentă integrat în display.

Ținând cont că abia acum a depus patentul, nu putem spune că primul telefon Oppo, echipat cu acest tip de senzor aparținând chiar companiei, va fi lansat prea curând, dar este un semn că producătorii chinezi sunt din ce în ce mai dispuși să devină relevanți pe piața smartphone.

Deocamdată, Vivo și Oppo, în comparație cu OnePlus, se concentrază mai mult pe piețele asiatice, China și India în special, în timp ce OnePlus joacă mai mult ca un jucător global.

În schimb, Vivo și Oppo încearcă să câștige notorietate la nivel global prin diversele lor parteneriate în lumea sportului. De exemplu, Vivo este partener oficial al Campionatului Mondial de Fotbal din Rusia, ce va avea loc în această vară, iar Oppo este unul din sponsorii oficiali al echipei de fotbal FC Barcelona. Compania chineză chiar a lansat, în vara anului trecut, o versiune specială a unui telefon din portofoliul său, Oppo R11 FC Barcelona Edition, model dedicat a fanilor catalanilor, în culorile echipei.