CEO-ul Fitbit confirmă că primul ceas al companiei este de drum

- Adrian Ungureanu
149

Fitbit este cel mai cunoscut producător de brățări inteligente, dar încă nu are niciun ceas inteligent, dar anul acesta compania americană ar putea lansa primul smartwatch.

Se pare că achiziționarea americanilor de la Pebble și preluarea românilor de la Vector ar putea să dea roade în curând. CEO-ul companiei, James Park a confirmat planurile legate de dezvoltarea unui smartwatch încă din luna februarie.

Compania tocmai a publicat raportul financiar pentru primul trimestru al acestui an și iar rezultatele dau încredere companiei. Deși veniturile au scăzut drastic, de la 505 milioane de dolari în primul trimestrul al anului trecut la doar 299 de milioane de dolari. Rezultatul a fost, însă, peste așteptări, ceea ce indică potențial de creștere.

În aceste condiții compania anticipează o creștere a veniturilor la 1,5-1,7 miliarde de dolari în acest an. Pentru a ajunge la aceste cifre, Fitbit va trebui să aducă un nou produs pe piață, iar un smartwatch ar putea fi salvarea companiei.

Lansarea primului ceas inteligent al companiei ar putea avea loc anul acesta. CEO-ul companiei, James Park, nu a spus în mod explicit când va fi lansat, dar a spus că ”totul merge conform planului” și că ”toate produsele programate pentru acest an sunt în grafic”.

Acesta a avut ceva de spus și referitor la zvonurile care spun că există întârzieri în producție. Nu a exclus faptul că există întârzieri, dar a spus că ”au fost exagerate”.

Suntem deja în luna mai, iar dacă vrea o îmbunătățire a afacerilor Fitbit are nevoie să-și lanseze noile produse cât mai curând, pentru că pe primul trimestru vânzările brățări au scăzut în volum la doar 3 milioane de unități în primele trei luni ale acestui an, de la 4,8 milioane de unități vândute în aceeași perioadă a anului trecut.