Cele mai bune startup-uri tech din România, premiate la Finala CESA Romania 2018

435

Pe 19 septembrie, a avut loc Finala CESA România 2018, un eveniment organizat de Impact Hub Bucharest și dedicat antreprenoriatului în tehnologie. Partea de conferință a reunit reprezentanți ai unora dintre cele mai cunoscute business-uri românești crescute la nivel internațional: QUALITANCE, UiPath, Tremend, Appticles, CyberSwarm, în timp ce la gală au fost desemnați câștigătorii fazei naționale Central European Startup Awards.

Câștigătorii celor 13 categorii incluse la Central European Startup Awards România, cele mai bune startup-uri bazate pe tehnologie și cei mai activi antreprenori din industrie sunt:

Best Accelerator or Incubator – Spherik Accelerator
Spherik aduce împreună tehnologia, educația și oportunități de investiții, având ca misiune îmbunătățirea ecosistemului local de startup-uri și creșterea de startup-uri care se dezvoltă la nivel internațional.

Best Social Impact Startup – Cartea Daliei
Dalia’s Book – Cartea Daliei este o organizație non-profit care urmărește să promoveze educația în rândul tuturor copiilor, prin tehnologie.

Best Blockchain Startup – BittWatt
BittWatt este o soluție de optimizare a tranzacțiilor de energie și de utilizare a acesteia ca monedă de schimb, lansată deja pe piația internațională.

Best Coworking Space – Nod Makerspace
Nod Makerspace, spațiul de coworking dotat cu ateliere de producție pentru industrii creative.

Best Biotech Startup – NutritIO
Nutritio este o aplicație care eficientizează activitatea dieteticienilor și a nutriționistilor pentru ca aceștia să poată ajuta mai mulți pacienți să își atingă obiectivele într-un timp mai scurt.

Best AI / Machine Learning Startup –
VisageCloud  
VisageCloud democratizează beneficiile și cazurile de utilizare asociate folosirii atât tehnologiilor de clasificare și recunoaștere facială, cât și celor de computer vision, fiind în același timp o soluție eficientă din punct de vedere al costurilor pentru companii mici, mijlocii și enterprise.

Best Fintech Startup – Instant Factoring         
Instant Factoring este prima platformă fintech românească de on-line factoring, creată pentru a sprijini dezvoltarea micilor companii și antreprenori, asigurând acestora lichidități in maxim 24 de ore.

Best IoT Startup – Ridesafe Technology
Ridesafe Technology – RiSE este o platformă IoT și o aplicație mobilă creată pentru a oferi mai multă siguranță motocicliștilor.

Best Newcomer – CargoPlanning
CargoPlanning este un marketplace digital dedicat organizării transporturilor de marfă și planificării activităților de logistică, de către fabrici și depozite.

Female Role Model of the Year – Xenia Muntean
Xenia Muntean, co-fondatoare și CEO Planable, o platformă de colaborare pentru echipele de social media.

Investor of the Year – Matei Dumitrescu
Matei Dumitrescu – vicepreședintele asociației de investitori Techangels, parte a celui mai mare accelerator din CEE pentru statupurile de impact – Investment-Ready Academy din Viena, mentor și investitor global în startupuri atât din România și regiune cât și din Silion Valley sau Brazilia.

Founder of the Year – Alexandru Iliescu         
Alexandru Iliescu – CEO și cofondator Mondly, cea mai cunoascută şi mai descărcată aplicaţie de învăţare a unei limbi străine! În februarie 2017, Mondly a lansat MondlyVR, prima aplicație cu recunoaștere vocală în VR.

Startup Of The Year – Instant Factoring

Central European Startup Awards este una dintre cele mai importante competiții din regiune dedicate startup-urilor. Se organizează local în 10 țări din Europa Centrală și de Est și la nivel regional. Partenerul oficial al acestei ediții a competiției în România este Impact Hub Bucharest. Finala a fost organizată cu sprijinul sponsorilor: Sparking Capital, Rețeaua de Sănătate Regina Maria și Business Review. Câștigătorii acestei etape merg mai departe, în faza națională a competiției. Detalii sunt disponibile aici.