Cel mai subțire laptop de gaming, ROG Zephyrus S (GX531) a ajuns în România

390

ASUS Republic of Gamers (ROG) anunță disponibilitatea pe piața locală a laptopului de gaming Zephyrus S (GX531), cel mai recent model din seria ROG Zephyrus, devenit un nou reper pentru laptopurile ultrasubțiri de gaming.

Cu o grosime de numai 14.95~15.75mm, Zephyrus S este cu 12% mai subțire decât originalul Zephyrus (GX501). Acesta este echipat cu procesorul Intel Core i7-8750H și o soluție grafică ce urcă în gamă până la NVIDIA GeForce GTX 1070 Max-Q, fiind ideal pentru jocuri și productivitate.

Rama ultrasubțire încadrează un ecran cu diagonala de 15,6 inci, cu o rată de refresh de 144Hz și 3ms timp de răspuns. Carcasa e similară ca dimensiuni cu cea a unui model de 14,2 inci. Complet metalică, aceasta este suficient de rezistentă pentru a îndeplini standardele militare de durabilitate fără compromisuri în privința designului, având linii fluide și finisaje premium.

Un sistem avansat de răcire asigură performanțele optime pentru toate componentele, încorporând proprietarul Active Aerodynamic System (AAS), un atribut al seriei Zephyrus în materie de inginerie și design.

În carcasă, Zephyrus S conține cinci heat pipe-uri ce duc căldura departe de procesor, acceleratorul grafic și circuitul VRM ce le alimentează. Procesorul și acceleratorul sunt conectate atât la radiatoare comune cât și la unele dedicate pentru a asigura răcirea eficientă pentru orice flux de lucru, iar componentele alimentării stau sub 80°C pentru a îmbunătăți fiabilitatea pe termen lung. Energia termică este canalizată de-alungul conductelor de căldură către patru ventilatoare și guri de ventilație din colțurile din spate.

Păstrarea radiatoarelor cât mai curate este cheia menținerii performanțelor de răcire, din acest motiv echipa de proiectare a adăugat ventilatoare cu autocurățare pentru a expulza particulele din interior prin tunelurile anti-praf. Această funcție specială previne acumulările de pe lamele, asigurând răcirea consistentă și stabilitatea pe termen lung. Ventilatoarele duale AeroAccelerator la 12V au câte 83 de lamele fiecare, cu 17% mai multe lamele decât la originalul Zephyrus. Fluxul de aer este îmbunătățit de designul carcasei de aluminiu a ventilatorului, ce are margini rotunjite și ghidaje înălțate pentru a ajuta la canalizarea către ventilator a unei cantități mai mari de aer. Vitezele de rotație sunt determinate de un algoritm inteligent legat de cele trei profiluri. Scurtăturile de la tastatură le permit utilizatorilor să comute între modul “Overboost” pentru performanță maximă în gaming, modul “Silent” pentru silențiozitate și modul “Balanced” pentru menținerea unui echilibru între cele două.

Armoury Crate, noul centru de control unificat
Aplicația cunoscută în trecut drept ROG Game Center se numește acum Armoury Crate și unifică hardware-ul ROG sub un singur utilitar ce simplifică accesul la funcțiile esențiale. Setările sistemului și iluminatul Aura Sync sunt ușor ajustabile din mers, iar utilizatorii pot defini preferințele pentru ambele, cu până la patru profiluri. Armoury Crate vine cu un tablou de bord pentru Android și iOS, multe alte funcții urmând să fie adăugate în update-urile viitoare.

Sunet îmbunătățit
Difuzoarele duale frontale, sunt alimentate de o tehnologie de amplificare inteligentă, ce păstrează limitele de temperatură și deplasare, astfel că volumul poate atinge limite mai înalte fără să distorsioneze sau să avarieze membrana. Sonic Studio III adaugă sunet virtual surround atunci când sunt folosite căștile stereo și beneficiază de noile capacități de injecție APO ce extind virtualizarea difuzoarelor pentru o gamă mai largă echipamente, incluzând căștile analogice standard alături de căștile USB, convertoarele DAC externe și dispozitivele VR.

Procesorul Intel Core i7-8750H din Zephyrus S este susținut de o memorie DDR4 la 2666MHz și stocarea NVMe, în timp ce modulul Wi-Fi 802.11ac Wave 2 conectează rețelele wireless compatibile la viteze mai mari decât cele gigabit. Porturile Type-C (USB-C) și HDMI 2.0 suportă monitoare și televizoare, oferind posibilitatea extinderii imaginii pe două ecrane auxiliare. Cele trei porturi USB 3.1 Gen 2 Type-A completează seria de conexiuni, oferind suport pentru tastaturi, mouse sau dispozitive externe de stocare.

Preț și disponibilitate
ASUS ROG Zephyrus S (GX531) este disponibil în România la un preț aproximativ de 9500 lei (taxe inclusiv) în configurația GX531GM-ES005T cu 16GB RAM, SSD 512GB și NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB.