Cel mai “ieftin” iPhone 8 ar putea costa 999 de dolari

- Adrian Ungureanu
268

Speculații legate de prețul smartphone-ului aniversar de la Apple au apărut încă de la începutul acestui an, iar majoritatea au indicat un preț de peste 1.000 de dolari.

Acum, un nou zvon, preluat de cei de la New York Times, indică faptul că prețul de pornire ar fi, ”în jurul a 999 de dolari”. Este o exprimare ciudată, pentru că ”În jurul a” este folosit în cazuri în care este vorba de o cifră mai rotundă. ”În jurul a 999 de dolari” ce poate să însemne? 999,99 dolari?

Dar așteptările sunt ca acesta să fie prețul de pornire pentru iPhone 8, adică pentru versiunea care va aduce cea mai mică variantă spațiu de stocare internă. Se vorbește de echipări de 128, 256 și chiar 512 GB memorie internă.

Dacă versiunea de 128 GB ar costa 999 de dolari, înseamnă că pentru versiunea cu 512 GB prețul ar putea fi de 1,199 de dolari, ceea ce ar confirma inclusiv zvonurile care spuneau că iPhone 8 ar putea costa și 1.200 de dolari.

Partea mai proastă a lucrurilor este că atunci când vor ajunge în Europa, cel mai probabil, singurul lucru care se va schimb în legătură cu prețurile va fi numele valutei. Așa că pentru Europa, citiți prețurile de mai sus, cu ”euro” la urmă, nu cu ”dolari”.