Ce va rămâne din Yahoo după tranzacţia cu Verizon, va lua numele de Altaba

213

Tranzacţia dintre Verizon şi Yahoo, prin care operatorul de telecomunicaţii va prelua o mare parte din activităţile celei care a fost odată una dintre cele mai mari companii de internet din lume, este una extrem de complicată.

În ciuda problemelor legate de atacurile cibernetice în care sute de milioane de utilizatori ai Yahoo au căzut pradă hackerilor, Verizon pare decisă să continue tranzacţia. Pentru a realiza preluarea operatorul de telecomunicaţii este pregătit să plătească 5 miliarde de dolari.

Problema e că nu va putea prelua toate activele Yahoo în aceşti bani. O parte va rămâne pe dinafară. Verizon nu va putea plăti şi pentru participaţiile de 15% acţiunile retailerul chinez Alibaba pe care Yahoo o deţine, nici cele 35,5% din titlurile Yahoo Japan, o entitate separată.

Ei bine, componenta care va rămâne cu aceste active va trebui să-şi schimbe numele şi va deveni „Altaba”. Un nume ciudat, dar care apare într-un document transmis de cei de la Yahoo către Securities and Exchange Commission (SEC), autoritatea de reglementare a pieţelor bursiere din SUA, deci este vorba de o treabă oficială şi nu doar de un zvon.