Ce șanse sunt ca Apple să preia Snapchat?

- Adrian Ungureanu
423

S-a vorbit despre o posibilă achiziție a companie Snap, care deține serviciu de mesagerie Snapchat, de către Apple, dar se pare că toată această afacere va rămâne doar la nivelul de zvonuri.

Fost manager al unui fond de investiții, acum analist pentru TheStreet, Jim Cramer, nu crede că Apple va face o asemenea achiziție. De ce? Snap este evaluată la cel puțin 22 de miliarde de dolari. Nu ar fi o problemă pentru Apple, care are rezerve monetare de 300 de miliarde de dolari. Deci, dacă ar dori, ar putea intra mâine cu sacii de bani cash și ar cumpăra compania.

Dar problema e că Apple nu a făcut niciodată achiziții de companii la prețuri așa de mari. Cea mai mare achiziție făcută vreodată de Apple a avut loc în 2014, când a plătit 3 miliarde de dolari pentru Beats. Apple s-a ales și cu afacerea cu căști audio, dar și cu serviciu de streaming al celor de la Beats.

Snapchat, nu are avea chiar foarte multe lucruri de oferit pentru Apple, ca gigantul din Cupertino să plătească peste 20 de miliarde de dolari pentru Snap. Așadar, cel mai probabil a fost doar un zvon lansat de niște investitori care au dorit să facă un câștig rapid pe bursă.

No posts to display