Căștile Sony Playstation Premium au fost lasate oficial

269

Sony a lansat oficial în ianuarie căștile Playstation Premium, realizate pentru fanii consolei de jocuri, cu tehnologie audio 3D și 7.1 virtual surround sound. Sunt destul de scumpe pentru ce oferă, dar probabil vor avea și suporteri.

Sunt mai multe modele, Platinum fiind cel mai nou, dar și Gold, și există niște probleme. Uncharted 4 va fi primul joc care aduce prin actualizare audio 3D, special pentru a reda mai bine atmosfera jocului. Căștile au un adaptor USB care se conectează la consola de jocuri, iar conexiunea normală se face fără fire. Sunt wireless, pe de altă parte, Sony a anunțat că tehnologia audio 3D nu funcționează wireless. Așa că pentru a juca Uncharted 4 cu sunet 3D, trebuie să folosiți un cablu. Pe cablu, volumul sunetului este redus și nici nu puteți beneficia de controlul din butoane disponibil pentru wireless. Aceeași tehnologie audio 3D (proprietară Sony) va fi folosită și la jocurile Playstation VR.

Prețul pentru aceste căști este de vreo 150 de dolari, ceea ce înseamnă destul de mult, după ce ai investit o grămadă și în consolă, dar și în jocuri. Pe de altă parte, doar cu căștile Sony puteți experimenta tehnologia audio 3D, care va fi probabil importantă pentru jocurile VR. Nici nu cred că vor împărtăși tehnologia către alt producător de căști. Spre comparație, Xbox va folosi tehnologie audio Dolby Atmos, cea care este prezentă și în alte gadgeturi, dar și în sălile de cinema.

No posts to display