Casio a prezentat la CES 2017 unul din primele ceasuri cu Android Wear 2.0 la bord

- Adrian Ungureanu
596

Casio, compania japoneză producătoare de electronice, dar cunoscută în special pentru ceasurile sale, a venit la CES 2017 şi nu putea să nu aducă şi un nou smartwatch. Este al doilea model de ceas inteligent al companiei, dar este unul din primele modele de pe piaţă care să vine cu Android Wear 2.0, sistemul de operare dedicat pentru dispozitivele purtabile, pe care toată lumea aştepta de mult timp.

Google nu a mai adus nimic impresionant de la lansarea primei versiuni, Android 1.0, adică din martie 2014. A actualizat-o ce-o drept, până la versiunea 1.5, dar lumea s-a aşteptat la mai mult. Aşa că ochii au fost aţintiţi către ce poate să facă versiunea Wear 2.0 care urmează să fie lansată oficial în acest an.

Casio se numără fi printre primele companii care vor arăta lumii ce ştie Android Wear 2.0. prin intermediul modelului Pro Trek. Acest al doilea ceas inteligent de la Casio nu este foarte diferit ca design faţă de cel de anul trecut, prezentat tot la CES. Diferenţe există, dar nu foarte mari.

Este pe cât se poate de evident că este un ceas creat pentru cei care iubesc activităţile în aer liber, la fel ca şi modelul de anul trecut. Acesta vine însă cu un nou modul GSP care consumă mai puţină energie şi hărţi care pot fi accesate offline. În plus, Casio a îmbunătăţit portofoliul de aplicaţii de pe ceas, utillizatori având la dispoziţie aplicaţii pentru majoritatea activităţilor în aer liber importante.