Capacitatea bateriilor de pe Galaxy S9 și S9+ dezvăluite de autoritățile braziliene

- Adrian Ungureanu
407

Samsung și-a trimis telefoanele pentru certificare și la Agenția Națională de Telecomunicații a Braziliei (ANATEL), iar certificatele ne oferă un detaliu pe care nu l-am putut afla de la americani.

Ieri aflam că noile Galaxy S9 și S9+ au primit certificare din partea Comisiei Federale pentru Comunicații (FCC) a Statelor Unite, dar acolo Samsung a putut să nu-și divulge capacitatea bateriilor. În cazul certificatului brazilian, această informație trebuie cuprinsă în certificatul public.

Seriile bateriilor coincid cu cele de la FCC, deci este foarte clar că vorbim de aceleași telefoane și aceleași baterii: Galaxy S9 are numărul de model SM-G960xx, iar seria bateriei este EB-BG960ABE, iar Galaxy S9+, cu numărul de model SM-G956xx are bateria cu seria EB-BG965ABE.

Așadar, bateria de pe Galaxy S9 va avea o capacitate de 3.000mAh, iar Galaxy S9+ va avea o baterie de 3.500mAh, aceleași capacități ca și cele de pe modelele Galaxy S8, respectiv Galaxy S8+.

Probabil că ar fi fost nevoie de baterii mai generoase, dar dacă Samsung și Qualcomm chiar au făcut noile procesoare Exynos 9810 și Snapdragon 845 să consume mai puțin energie așa cum au promis, atunci poate nu este nevoie. Cel mai important e ca utilizatori să se poată bucura de o zi întreagă de utilizare fără să fie nevoie de reîncărcare.