Camera principală de pe Galaxy S9 va putea filma clipuri Full HD la 480 de cadre pe secundă

493

Samsung și-a prezentat pe site-ul propriu, un nou senzor de imagine pentru camerele de pe telefoane, iar din ce înțelegem, acesta se va afla la bordul telefoanelor Galaxy S9.

Noul senzor iese în evidență prin noile capabilități video, acesta fiind capabil să filmeze la rezoluție Full HD (1080p) la o viteză de până la 480 de cadre pe secunde (fps), ceea ce va permite realizarea unor filme în super-slow motion.

Este exact ce scrie și pe cutia de retail a modelului Galaxy S9, pe care am văzut-o în urmă cu aproximativ 2 săptămâni. De aceea așteptările sunt ca noile modele de Galaxy S9 să fie dotate cu acest tip nou de senzori.

Acest senzor este de două ori mai bun decât camera de pe Galaxy S8 și S8+, care pot filma doar în HD (720p) clipuri slow-motion, la o viteză de doar 240 de cadre pe secundă. Așadar, Galaxy S9 vor putea face acest lucru la rezoluție dublă și la o viteză dublă.

Senzori mai rapizi are doar Sony, care filmează în super slow-motion, la rezoluție HD (720p) la o viteză maximă de 960 de cadre pe secundă.

Samsung promite odată cu noii senzori și o focalizare mult mai rapidă și mai precisă decât pe senzorii precedenți produși de companie, imagini mai luminoase, culori mai intense și este compatibil și cu modelele de cameră duală, ceea ce înseamnă că poate ajunge și pe Galaxy S9+.