Cabluri cu Lightning şi USB Type-C pentru viitoarele iPhone-uri

314

Acum câteva zile au apărut informaţii potrivit cărora noile iPhone-uri ar putea veni cu conectori USB Type-C în loc de Lightning. Acum avem parte de o actualizare a acelor zvonuri, din partea analistului sud-coreean Ming-Chi Kuo, o sursă credibilă, care a mai lansat informaţii adevărate privind planurile Apple.

Ei bine, Apple nu va renunţa la porturile produse în casă. iPhone-urile vor avea în continuare porturi Lightning, dar cablurile de date/alimentare vor avea capete diferite. La un capăt avem un conector care să intre în portul Lightning din telefon, iar la celălalt vom avea un conector USB Type-C care să se intre în porturile de acest tip instalate pe noile sale generaţii de laptopuri.

Apple ar împuşca doi iepuri într-un foc. În primul rând, nu ar mai fi o problemă de compatibilitate cu propriile dispozitive din portofoliu şi nici nu se va mai confrunta cu nemulţumirea fanilor care ar fi trebui să cumpere adaptoare, aşa cum s-a întâmplat atunci când Apple a făcut trecerea la porturile Lightning.