Bucătăriile cu echipate smart pot să crească valoarea unei locuințe din Europa cu până la 50.000 euro

- Adrian Ungureanu
407

Avem tot mai multe echipamente smart disponibile pentru bucătării. Frigidere, cuptoare, cafetiere, roboți de bucătărie și așa mai departe. Fiind tehnologii relativ noi și venind cu tehnologii suplimentare, evident, sunt mai scumpe. Iar o bucătărie smart poate scumpi prețul locuinței în mod semnificativ.

Aproape jumătate dintre europeni (42%) ar fi dispuși să plătească cu până la 50.000 de euro mai mult pentru o bucătărie “inteligentă”, potrivit noilor cercetări efectuate de Samsung și YouGov.

Italienii (67%) și spaniolii (66%) sunt cei mai dispuși să investească într-o casă care are o bucătărie inteligentă, comparativ cu germanii (33%) și britanicii (28%). Cercetarea a arătat că tehnologia inteligentă reprezintă o prioritate majoră în designul unei locuințe moderne, aproximativ două treimi (61%) dintre oameni spunând că aceasta ar ajuta la îmbunătățirea calității vieții lor.

Electrocasnicele care interacționează cu smartphone-urile devin rapid o modalitate importantă de a ne ajuta să economisim timp în viețile noastre tot mai agitate. Dintre cei chestionați, aproape patru din zece (39%) au sugerat că tehnologia care pornește încălzirea înainte de a ajunge acasă ar contribui la economisirea timpului, în timp ce aproape o treime (19%) a dorit un frigider care trimite mesaje când se termină laptele.

Când vine vorba de gătit, unul din trei oameni (31%) a dorit un cuptor care poate pregăti simultan două feluri de mâncare diferite pentru a diminua stresul de a găti pentru mai multe persoane – fie că este vorba de o familie cu gusturi variate sau un grup de prieteni cu diete diverse.