Broadcom vrea să cumpere Qualcomm pentru 103 de miliarde de dolari

- Adrian Ungureanu
364

Ar fi achiziția secolului dacă s-ar ajunge la un acord. Broadcom a dat un comunicat de presă din care anunță că a trimis o ofertă de 103 de miliarde de dolari celor de la Qualcomm, cunoscutul producător de procesoare pentru telefoane mobile, cunoscut în principal pentru platformele Snapdragon.

În prezent, ținând cont de valoarea acțiunilor Qualcomm, valoarea de piață a companiei este evaluată la 95,6 miliarde de dolari, iar oferta de 103 de miliarde de dolari pare să fie una foarte atractivă.

Compania a anunțat că are deja sprijinul financiar a cinci instituții financiare mari: Bank of America, Citi, Deutsche Bank, JP Morgan și Morgan Stanley.

Momentul ar fi bun pentru Broadcom pentru că producătorul de procesoare are probleme mari cu autoritățile din mai multe țări, cum ar fi Coreea de Sud, China sau Taiwan unde a fost amendată pentru practici abuzive și anticoncurențiale și este investigată și în SUA. În plus conflictul cu Apple i-a afectat semnificativ nivelul încasărilor, dar și imaginea.

De cealaltă parte, cei de la Bloomberg relatează că surse din interior Qualcomm spun că oficialii acestei companii nu sunt foarte bucuroși de această ofertă și le-a recomandat acționarilor să nu accepte oferta.