Broadcom devine companie americană ca să poată cumpăra Qualcomm

400

Având sediu central în Singapore Broadcom, o companie de altfel pe cât se poate de americană, încearcă să facă tot posibilul pentru a cumpăra Qualcomm.

Acum câteva săptămâni chiar Donald Trump, președintele SUA, a intervenit în cazul eventualei preluări a Qualcomm de către Broadcom, spunând că tranzacția nu ar trebui să aibă loc deoarece Broadcom nu este o companie americană și că preluarea Qualcomm de către o companie străină ar periclita securitatea națională a SUA.

Cei de la Broadcom au și făcut o mutare strategică extrem de importantă. Compania și-a mutat sediul central în SUA, în San Jose, California, astfel că autoritățile nu vor mai putea bloca preluarea pe motiv că Broadcom nu este companie americană.

Demersurile nu au fost demarate după poziția luată de Trump. Se pare că oficialii au anticipat problema, iar procesul de mutare a sediului central în SUA și de înregistrare ca firmă americană au fost demarate înainte de a face oferta de preluare către Qualcomm.

Sunt curios ce vor mai avea de comentat Trump și celelalte instituții americane care se opun preluării Qualcomm de către Broadcom.