Bosch dezvoltă în România soluții ce ar putea fi folosite pe mașini autonome

- Adrian Ungureanu
599

Se pare că România intră pe harta țărilor în care sunt dezvoltate soluții și sisteme pentru mașinile viitorului. Reprezentanții locali ai grupului Bosch a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că dezvoltă sisteme care vor putea fi folosite pe mașini care să se conducă singure.

Până la dezvoltarea mașinilor autonome 100%, primele etape constau în introducerea pe mașinile actuale și pe modelele ce urmează să fie lansate în anii următori a unor sisteme inteligente care să-i ajute pe șoferi. Vorbim de senzori de proximitate, care pot ajuta, nu doar la parcări cât în timp ce mașina se află în trafic.

Cei de la Bosch ne-au arătat un astfel de sistem care poate ajuta inclusiv la evitarea accidentelor. Acest sistem este atent la elementele din trafic prin intermediul unei camere de luat vederi și a unui set de senzori, iar în momentul în care apar situații neprevăzute, acesta va avertiza șoferul sau chiar va putea prelua controlul mașinii.

Din ce ne-au explicat cei de la Bosch înțelegem că în România sunt dezvoltați senzorii folosiți pentru acest sistem, dar în același timp, inginerii Bosch din România contribuie și la dezvoltarea software-ului.

Reprezentanții Bosch afirmă că introducerea mașinilor autonome în circulație nu mai este un obiectiv îndepărtat și co viitorul mașinilor autonome este mult mai aproape decât ne așteptăm. La nivel internațional, Bosch afirmă că a semnat deja mai multe parteneriate în ceea ce privește dezvoltarea soluțiile și sisteme de condus autonom cu cei de la Daimler

, Nvidia și Tom Tom.

 

În cadrul aceleași conferințe de presă, compania a anunțat și rezultatele financiare înregistrat în 2016. Filiala locală a grupului Bosch a încheiat anul fiscal 2016 cu o cifră de afaceri de aproximativ 1,5 miliarde de lei (332 milioane de euro) în vânzări consolidate în România, înregistrând astfel o creștere semnificativă de 22 de procente față de anul anterior. În aceea ce privește afacerile în 2017, compania anticipează o nouă creștere de două cifre .

Bosch numără în prezent aproximativ 4.800 de angajaţi în România – o creștere cu peste 50 de procente față de anul trecut, în acord cu dezvoltarea pozitivă a afacerii în ţară. Se preconizează o creștere și mai mare a acestui număr în 2017, mai ales pentru locațiile din Blaj, Cluj și Timișoara.

No posts to display