Bluetooth-ul, noua modalitate de a infecta cu viruși orice sistem de operare

- Adrian Ungureanu
343

CERT România a postat o avertizare pe site-ul oficial că recent a fost publicată o serie de vulnerabilități în implementarea tehnologiei Bluetooth, cunoscute sub numele de „BlueBorne”.

Vulnerabilitățile care fac parte din suita „BlueBorne” afectează majoritatea sistemelor de operare, inclusiv Windows, OS X și Linux, precum și sisteme de operare bazate pe kernel de Linux, cum sunt Android și Tizen. În urma unei exploatări reușite, o persoană neautorizată ar putea efectua comenzi pe sistemul vulnerabil.

Un atacator neautentificat poate obține de la distanță informații cu privire la dispozitiv sau utilizatorul acestuia, sau poate executa comenzi pe dispozitiv.

Potrivit CERT, problemele pot fi rezolvate prin ultimele patchuri de securitate din Windows, iOS, OS X, kernelul de Linux și Android și le recomandă utilizatorilor actualizarea la zi a sistemelor de operare.

Pentru a fi siguri că dispozitivele lor sunt în siguranță, utilizatori sunt sfătuiți să se consultate cu producătorul acestora pentru a afla dacă vulnerabilitățile au fost îndepărtate prin cele mai recente update-uri.