BlackBerry primește certificare FCC pentru un nou telefon

259

BlackBerry a rămas doar un brand pentru că de produs telefoane se va ocupa TCL, compania chineză care mai deține în portofoliul său și brandul Alcatel, despre care auzim foarte rar.

Și știrile despre BlackBerry s-au cam rărit odată cu trecerea brandului canadian sub administrare chineză, dar iată că a mai apărut ceva nou. Comisia Federală pentru Comunicații (FCC) a Statelor Unite și-a dat acordul ca TCL să lanseze un nou telefon BlackBerry pe piața americană, certificat recunoscut și în Canada.

Astfel, TCL va putea lansa în America de Nord un nou telefon care ar putea fi prezentat în curând. Modelul poartă deocamdată numele Krypton și a primit certificări și din partea Bluetooth Alliance și și Wi-Fi Alliance. Cu atât de multe certificate deja procurate, se vorbește chiar de o prezentare iminentă.

Modelul Krypton ar urma să vină doar cu ecran tactil cu rezoluție Full HD, chinezii au renunțat la tastatura QWERTY fizică, iar deocamdată nu sunt date clare legate de diagonala acestuia. Telefonul ar urma să fie ”motorizat” de o platformă Snapdragon 625, cel recomandă ca un model de clasă medie, 4GB memorie RAM și o baterie de 4.000mAh. Va fi rezistent la apă și praf, având certificare IP67 și va rula Android Nougat. Deocamdată, cam aici se termină lista specificațiilor cunoscute, care nu par a fi bătute în cutie.

Un lucru interesant relevat de certificatele FCC, WiFi Alliance șui Bluetooth Alliance este acela că telefonul va avea patru variante, acesta fiind înregistrat sunt patru numere de serie BBD100-1, BBD100-2, BBD100-3, BBD100-6. Ar putea fi variațiuni de RAM și/spațiu de stocare, dar deocamdată, nimic nu este sigur.