BlackBerry dă în judecată Facebook pentru încălcarea patentelor sale

- Adrian Ungureanu
418

Compania canadiană a depus plângere la un tribunal din Los Angeles împotriva gigantului social media, dar și a diviziilor WhatsApp și Instagram.

BlackBerry acuză Facebook de încălcarea patentelor în aplicațiile WhatsApp și Instagram, utilizând tehnologii și funcții care au fost introduse inițial de compania canadiană în aplicația BlackBerry Messenger.

Se pare că procesul nu vine din senin. Purtătorul de cuvânt al celor de la BlackBerry, Sarah McKinney, spune că există ”avut un dialog timp de mai mulți ani” între cele două companii. ”Avem o obligație față de acționarii noștri de a remedia această situație cu ajutorul justiției”, a completat McKinney.

BlackBerry are un portofoliu de peste 40.000 de patente, pentru mai multe tehnologii privind sistemele de operare, infrastructurile de comunicații, acustică, mesagerie, subsisteme pentru industria auto, securitate cibernetică și comunicații wireless.

Anul trecut, Qualcomm a trebuit să le plătească celor de la BlackBerry 940 de milioane de dolari, daune pentru neplata redevențelor pentru unele patente care aparțineau companiei canadiene.