BlackBerry Aurora scos la vânzare în Indonesia

- Adrian Ungureanu
289

Ieri notam că au apărut imagini cu un telefon BlackBerry BBC100-1 care nu ar fi produs de chinezii de la TCL, ci de PT BB Merah Putih, o companie indoneziană care a primit licenţă din partea companiei canadiene pentru a produce telefoane BlackBerry pentru piaţa din Indonesia.

Ei bine, acele imagini au scăpat pe internet pentru că telefonul este deja scos la vânzare. Este disponibil la precomandă pentru în Indonesia, ţara pentru care este licenţial producătorul. Preţul nu este unul de speriat, adică echivalentul a 260 de dolari.

Telefonul este echipat cu un procesor quad-core Snapdragon 425, tactat la 1,4 GHz, 4 GB memorie RAM şi 32 GB spaţiu de stocare intern. Telefonul are un display de 5,5 inci, cu rezoluţie HD (720p) şi este echipat cu o baterie de 3.000 mAh.

BlackBerry Aurora mai mult ca sigur va fi disponibil doar în Indonesia, pentru că s-ar “călca pe picioare” cu cei de la TCL, dacă l-ar scoate pe pieţele internaţionale şi oricum, cei de la PT BB Merah Putih nu au licenţă pentru alte pieţe.

De cealaltă parte, adică a celor de la TCL, tot ieri, am aflat că producătorul chinez are în plan lansarea a încă două telefoane cu brandul BlackBerry în acest an, doi urmaşi pentru DTEK50 şi DTEK60.