BlackBerry a semnat un parteneriat cu o un distribuitor care îi va oferi acces la o piaţă de 1,5 miliarde de locuitori

243

Canadienii de la BlackBerry au cedat complet activitatea de proiectare, dezvoltare, producţia şi vânzare a telefoanelor sale către compania chineză TCL Corporation. Acum compania canadiană anunţă, pe blogul său oficial, că a semnat un acord cu unul dintre cei mai mari distribuitori de telefoane din Asia.

BlackBerry a semnat un parteneriat cu Optiemus Infracom Ltd, o companie care se laudă că a vândut primul telefon mobil în India, în 1995, a fost mulţi ani la rând distribuitorul numărul 1 la Nokia între 1995 şi 2006 şi este unul dintre cei mai importanţi distribuitori din India ai Samsung.

Acest parteneriat va oferi un acces sporit pentru BlackBerry pentru India şi ţările din jur, Blangladesh, Sri Lanka şi Nepal, adică o piaţă de peste 1,5 miliarde de locuitori.

Dar marele câştig pentru BlackBerry este India, a doua cea mai mare piaţa de telefoane din lume după China şi piaţa cu cea mai mare rată de creştere a vânzărilor din ultimii ani. Aşa că, dacă noile telefoane vor fi atractive şi ca preţ, au toate şansele să se vândă bine în India.