BenQ lansează primul monitor capabil să-și regleze singur setările de imagine

- Adrian Ungureanu
160

BenQ a anunțat lansarea monitorului EW2770QZ echipat cu diagonală de 27 inci QHD (2560×1440) şi care este capabil să-și facă singur reglajele de imagine.

Folosind un senzor de lumină inovator, pentru a detecta luminozitatea ambientală și nivelurile de temperatură a culorii, tehnologia Benq Brightness Intelligence Plus (B.I.+) optimizează semnalul video transmis către monitor, protejând astfel vederea utilizatorului.

Datorită senzorului de lumină încorporat, EW2770QZ este capabil să detecteze în orice moment variaţia temperaturilor de culoare din mediul ambiental.

Astfel, folosind o serie complexă de algoritmi, B.I.+ ajustează în mod automat luminozitatea ecranului, precum şi temperatura culorilor, oferind utilizatorului cea mai confortabilă experiență de vizionare. Se descurcă excelent, indiferent dacă se află în lumina caldă de acasă, sub influenţa luminii albe din birou sau sub directa strălucire a soarelui.

Detectând simultan intensitatea conținutului afișat, EW2770QZ ajustează automat luminozitatea din scenele luminoase, evitând supraexpunerea şi îmbunătăţind detaliile din zonele întunecate, pentru a menţine un nivel optim de claritate.

Chiar şi atunci când luminozitatea ecranului este redusă, B.I.+ reuşeşte să îmbunătățească nuanţa şi saturaţia culorilor, oferind o reproducere precisă a culorilor.

Pentru a oferi cea mai bună experienţă de vizionare, în special pentru pasionaţii de divertisment şi filme, EW2770QZ este echipat cu un ecran capabil să ofere o rezoluţie QHD 2560×1440.

Datorită ecranului său de tip IPS, noul model poate reda 16.7 milioane de culori reale , cu o adâncime a culorii pe 8 biţi, precum şi o acoperire 100% sRGB și Rec.709 pentru o reproducere fidelă a culorilor.

Pe lângă tehnologia B.I.+, ce ajută la sporirea confortului în utilizare, EW2770QZ este susţinut şi de tehnologiile flicker-free şi low blue light. În timp ce flicker-free elimină complet disconfortul creat de frecvența redusă a cadrelor, la toate nivelurile de luminozitate, oferind o experiență de vizionare confortabilă în timpul sesiunilor prelungite de utilizare a monitorului, modul low blue light reduce efectul negativ produs de spectrul de lumină albastră emis de ecran.

BenQ EW2770QZ este disponibil prin partenerii oficiali BenQ în România la un preţ recomandat de raft de 2.189 lei.